неделя, 15 март 2015 г.

Течен шоколад

  Течен шоколад! Кой не го обича?!
Но в нашето семейство не си падаме по магазинната му версия,пълна със сухо мляко и транс мазнини.Почитатели сме на истинската храна,а какво по вкусно от препечена филийка домашен хляб с квас намазана обилно със суров  шоколад?
Необходимите продукти са:
- лешников или сусамов тахан(сурови)
-мед(за веганите: кленов или агаве сироп)
- рожково брашно - 3-4 суп.лъж.
-сурови какаови зърна ( натрошени)
-понякога добавям и сусамови семена ( или пък кокосово мляко),става голяма вкусотия :)
Разбърквате добре всички съставки,като за по - лесно добавям някоя капка вода за добра консистенция ....и воала шоколада е готов и изключително полезен за всички членове на семейството ,малки и големи.Бих добавила като за последно,че този шоколад е един от най- мързеливите и бързи десерти ever!

Няма коментари:

Публикуване на коментар