неделя, 15 март 2015 г.

Гладен грах

Кръстих го гладен грах,защото наистина умирахме от глад...Прибирайки се вкъщи след дълъг и изморителен ден,в който сме имали и силова тренировка,включително и Гави,а нямаше нищо за ядене...Намираше ми се само пакетче размразен грах от градинката на село.Намерих веднага решение как да го сготвя и мисля,че спокойно това ядене може да попадне в графа :аламинут.
Имах точно два стръка пресен лук и един морков,и реших че това ми е достатъчно,нямах време за друго, Гладът дращеше бясно в стомаха ми!
Нарязах лука и го задуших в малко зехтин,през това време настъргах на едрото ренде моркова,добавих и него под капак да се задушава заедно с лука за няколко минути.След това добавих граха с малко сол,щипка чубрица и черен пипер на вкус.Налях много малко,можеби около 50-60 мл. гореща вода от термоканата и отново захлупих с капака.Така грахът се задушава за около 10 максимум 15 минути и е готов.Сваляте от огъня и прибавяте 2-3 скилидки намачкан чесън и ситно нарязан копър,разбърквате добре и сервирате.Имате прекрасна и добре балансирана протеинова вечеря само за около 25-30 минути!Да ви е сладко и внимавайте да не се пристрастите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар