събота, 28 март 2015 г.

Сурово къпиново изкушение

  Да си дойда на темата освен баници и лучници, и торти ям.. :) ,но най-вече обичам да радвам хората около мен,разбирайте семейството ми.А то обича торти,ама всякакви и изчезват за минути.Буквално!Понякога дори не успявам да ги документирам,но важен е процеса на творене и радостта на детето и мъжа ми когато си похапват сладко,сладко!Блясъка в очите....
 Днешното ми предложение е сурова торта с къпини и какаов привкус,ей така без повод :)
За блата : 250 грама фини овесени ядки,60-70 грама "пияни" стафиди в ром ,2 лъжици сурово какао на прах, 2 суп.лъж. кокосово масло,2 суп.л. какаово масло (двете масла се смесват и разтопяват на водна баня),100 грама смлени орехови ядки, 2-3 суп.лъжици мед.Всички съставки се смесват заедно в купа и се заливат с 50-60 мл. вода,отново се разбърква сместа и се разстила във форма за торта,като внимателно оформяте блат и оставяте за няколко часа да почине на хладно.Идва ред на къпиновия блат :)
- за целта 150 грама предварително накиснато кашу за 4 часа( изплакнете добре в цедка ,преди употреба),300 грама замразени къпини.5-6 супени лъж. сурова кокосова захар,2 лъжици кокосово масло - всичко в блендера до еднородна смес и полагате във формата втория ред :)
Лично да ми е силна и протеинова тортата,ние си обичаме ,сложих 2 суп.лъж. грахов протеин,но пак подчертавам,личен избор ,не е задължителна съставка въобще! :))))
Оставяме да стегне за през нощта,след което заливам с течно шоколадче приготвено от: един банан,2 лъжици суров тахан ,лъжица мед и рожково брашно на вкус .Много приятно и вкусно допълнение за финал на торта :) Да не забравя ръснах и кокосови стърготинки за цвят отгоре.Ами вкусно е,полезно е, и никак не е трудно за изпълнение,няма нужда от специални кулинарни умения за да зарадвате най- близките си същества!Дерзайте!






Няма коментари:

Публикуване на коментар