Да си кажа честно никак не съм фен на соята или продуктите от соя .Не за друго ,но преди време правих едно проучване за нея и се оказа ,че 95 % от соята в света е ГМО и шанса да достигне до мен соя или соев продукт ,който не е генномодифициран на практика е почти невъзможно( да мислим реално все пак).
Но по неведоми пътища до вкъщи пристигна пакетче тофу,което приятелката ми даде в ръка и каза : "знам,че ще измислиш нещо вкусно...." Така и стана :)
За целта ви трябват 6-7 шийтаке ,предварително накиснати за около 30-40 минути и
след това нарязани на лентички
-тофуто нарязано на кубчета
-няколко стръка пресен чесън
- пресен магданоз
-сол и черен пипер
Загрявате малко зехтин и слагате гъбките с половината пресен чесън,задушавате за 3-4 минутки и добавяте тофуто ,малко сол и черен пипер на вкус.Разбърквате от време на време ,докато тофуто не придобие златист цвят.Сваляте от огъня и добавяте останала част от чесъна и поръсвате с магданоза.Най- вкусно е споделено с приятели,така и стана!
П.П : това ястие ( по- скоро мезе за виното) :) не отнема повече от 20 минути.Бързо,лесно и вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар