неделя, 15 март 2015 г.

Тофу или как да го сготвим вкусно

Да си кажа честно никак не съм фен на соята или продуктите от соя .Не за друго ,но преди време правих едно проучване за нея и се оказа ,че 95 % от соята в света е ГМО и шанса да достигне до мен соя или соев продукт ,който не е генномодифициран на практика  е почти невъзможно( да мислим реално все пак).
Но по неведоми пътища до вкъщи пристигна пакетче тофу,което приятелката ми даде в ръка и каза : "знам,че ще измислиш нещо вкусно...." Така и стана :)

За целта ви трябват 6-7 шийтаке ,предварително накиснати за около 30-40 минути и
 след това нарязани на лентички
-тофуто нарязано на кубчета
-няколко стръка пресен чесън
- пресен магданоз
-сол и черен пипер
Загрявате малко зехтин и слагате гъбките с половината пресен чесън,задушавате за 3-4 минутки и добавяте тофуто ,малко сол и черен пипер на вкус.Разбърквате от време на време ,докато тофуто не придобие златист цвят.Сваляте от огъня и добавяте останала част от чесъна и поръсвате с магданоза.Най- вкусно е споделено с приятели,така и стана!
П.П : това ястие ( по- скоро мезе за виното) :) не отнема повече от 20 минути.Бързо,лесно и вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар