петък, 16 ноември 2018 г.

                     ❤️ Меденки ❤️
     Веган Меденки

В духа на коледните пости и репетициите за коледни сладки ,не се стърпях и метнах ей тия сладури 😁
Обичам аромата на току що изпечени сладки, сладкиши и всякакви вкусни изделия ❤️ . И не изневерих на себе си,имах помощник- малкото шефче 😁. Също като мен той много обича да действа из кухнята,та се наложи да го изчакам да си дойде от училище. Двамата запретнахме ръкави,сложихме по една престилка и вижте по - долу какво сътворихме с любов към истинската домашна храна.
- 100 мл. сусамово мляко (може да замените с всякакво растително мляко)
- 100 мл. студено пресовано масло
- 9 суп. лъжици смляна на кафемелачката кафява захар,но става и без да я мелите,но кристалчетат захар се виждат. Това от друга страна си е чар на бисквитките после 😊
- 5 суп. лъж. пчелен мед,но ако сте мноооого веган може да замените спокойно с петмез от захарно цвекло или рожкови. Стават супер ароматни,но аз обичам уханието на меда .
- 1суп.лъжица цейлонска канела
- 2-3 суп. лъж. смляно ленено семе
- вътрешността на една шушулка ванилия
- 1ч. лъж. сода бикарбонат смесена в 500гр. брашно
- щипка сол за баланс на вкуса 😁
Разбиваме с миксера първо течните съставки и лека полека добавяме сухите. В един момент няма да е лесно с миксера и идва ред на ръчичките помощници.
Така изглежда тестото,омесено добре ,без да лепне. Не е нужно да чакаме ,а направо продължаваме със следващата стъпка : разточване и оформяне


Редим в тавата и печем на 180 С за около 15 мин.
Изпечени и ухаещи прекрасно! Хрупкави в началото,но ако ги подържите за седмицата в кутия стават истински коледни меденки! При нас това няма как да се случи 😁 ,половината изчезнаха още след като ги изпекохме с Гави. Но пък тъкмо ще прекараме още някой следобед двамата в кухнята ❤️
Пробвайте и вие,няма да съжалявате грам! 😘



Няма коментари:

Публикуване на коментар