събота, 16 март 2013 г.

 Гурмето си е Гурме

или супа от червена леща с манатарки


Някъде по света хората пари дават за таз супа,а вчера в моята кухня се яде на корем безплатноо :)))) Споделено с приятели ,така е най-хубаво !Ако искате да я опитате следвайте рецептата и се насладете по последната лъжица :
- 250 гр. червена леща
- глава лук 
- стрък праз лук
- 1-2 моркова
- 3-4 скилидки чесън
- 5-6 печурки - нарязвате на филийки
- една шепа сушени манатарки ( с пресни още по добре)
- 1 суха червена чушка за аромат
- подправките са следните : магданоз,за поръсване след като свалите от огъня,пресен джоджен,прясна чубрица( ако нямате пресни става и със сушени подправки),половин чаена лъж. сминдух,мащерка,сол на вкус...домат за готвене...
Задушете лука ,чесъна,моркова с една лъжица зехтин,добавете домата и подправките....чушката....Оставете да поври за около 20 мин.Добавете измита предварително леща и солта....Пак да поври за около 20 мин. През това време в тиганче с малко ,много малко зехтин задушете накисната предварително манатарка с печурките да пуснат хубаво божествен аромат за 5 минути и добавете в супата.Всички ври заедно за 2-3 минути.Сваляте от огъня,поръсвате с магданоз ......Останалото е история! :))))))
П.П. Успях да снимам супата преди да изчезне завинаги :)))))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар