петък, 29 ноември 2019 г.

Солени морковени бисквитки

Скоро мой приятел ме попита, какво правим с пулпата, след като сме пили сок за закуска.
Ето това,ако пулпата е от моркови 🙂
Солени бисквитки :
- пулпата(сухият остатък в контейнера след направата на сок), от приблизително 1 кг моркови
- 8 супени лъжици зехтин (може и кокосово масло)
- 1ч.л сол
- 1ч.л червен пипер(сладък),а любителите на лютото,спокойно да  прибавят и малко лют пипер 😀🌶️
- 1 ч.л пушен сладък червен пипер
- 2 ч.л чубрица
- 1/2 ч.л ким( леко натрошавам зрънцата в гриндера), за да си пуснат аромата
- 1/2 ч.л сода бикарбонат
- приблизително 200 гр брашно( зависи колко е влажна пулпата), а избора на брашно оставям на вас. Лично в тази рецепта използвах пшенично тип 1150, но вие пробвайте с каквото имате или обикновено правите соленки.
- 3-4 ч.л сусамово семе
С всичко изброено до тук замесвам меко тесто и с ръце оформям бисквити. Нареждам ги в тава застлана с хартия за печене и пека на 180С за 18-20 минути. 

Ето ги и готовите солени морковени бисквитки. Харесва ми ,че станаха бързо и използвах всичко докрай! Готвене без загуба! Подходящи са  за всякакъв повод или просто когато ви се похапва нещо леко,солено и не ви се изхвърля това,което може да наготвите. Zero waste!
Да ви е вкусно от мен, Breadqueen 😘❤️


Няма коментари:

Публикуване на коментар