понеделник, 21 ноември 2016 г.

                              Картофени кюфтенца


Здравейте приятели :)
След много запитвания най-накрая сядам пред компютъра да ви запиша рецептата за тези уникално вкусни и супер лесни за изпълнение кюфтета.
Много обичам да готвя , но винаги ми е било трудно да седна и да пиша как точно се случва всичко,може би заради магията ,която се случва докато тече самият процес на приготовление е сложно да го предам писмено!Но обещавам да дам всичко от себе си,така както го правя в кухнята <3
Нужните ви продукти са :
- картофи- около килограм,морков -  два броя и една червена чушка
А подправките за следните : чубрица( мноого чубрица), не я пестете , сминдух , черен пипер , червен пипер , сол на вкус , кимион , асафетида ,а ако нямате може да замените с връзка пресен лук накълцан на ситно, галета( отварям скоба за нея - в къщи сама си правя хляба знаете,та и тя ми е домашна).
Обелвате и настъргвате картофите на едрото ренде,моркова и чушката на ситното,прибавяте подправките и галета - точна мярка няма за нея зависи от това колко са водни картофите,но не е повече от 150-200 гр. Всичко се омачква буквално с две ръце докато придобие консистенция на кайма :) И сте готови за финалния етап,като тук предлагам две решения чрез печене,но трябва всяко едно кюфтенце да го намажете с мазнина,иначе стават много сухи.А второто решение е пържене ,като тук пак е време за скоба - пържа в шарлан и самите кюфтета не поемат никаква мазнина,който ги е ял знае добре това,а вкуса е неповторим.


Печенето става в предварително загрята фурна поне на 180 градуса по целзий ,върху хартия за печене.
Да ви е сладко и вдъхновено!Не забравяйте най-важната подправка е Любовта!

Няма коментари:

Публикуване на коментар