понеделник, 21 ноември 2016 г.

                                    Палачинки

И то не какви да е ! А вегански !
Историята им е много дълга,но ще кажа ,че стигнах до тях, за да мога да зарадвам болен човек,който беше на зверски хранителен режим и строга забрана за яйца и мляко.А това беше толкова отдавна над 20 години . Когато се получиха и съответно изядоха,повече никога не посегнах към млякото и яйцата за да правя палачинки - тези бяха перфектните такива!
Наистина за тях не ви трябва нищо друго освен : вода,щипка сол,качествено брашно и хубав тиган.Забърква се с миксер смес ,която е с една идея по рядка от боза ,загрявате тигана капвате капка кокосово масло или пък краве,ако го предпочитате.Много хубави също стават с гхи . Мазнината оставям вие да си решите каква да бъде,само давам лееееки насоки :)
Черпак палачинка и започвате да ги мятате ,а избора със сладко  ,мед или солени също е ваш. Децата полудяват по тях, а факта , че сами сте се потрудили за десерта на детето не остава незабелязан. Повярвайте ми! <3
Ето ги и тях :)
Малко насоки за още по - здравословни палачинки : можете да прибавите семена,като маково,сусам , смляно ленено семе директно в сместа , оризово брашно,както и нахутено. Изпробвайте различни варианти и намерете вашият ! Насладете се на процеса!

2 коментара: