вторник, 18 декември 2012 г.



                                             НАХУТЕНИ КЮФТЕНЦА

След много време чакане и отлагане от моя страна и аз барабар Петко с мъжете станах блогър...:)Нямам претенцията ,че мога всичко и знам,но някак си ми се отдават много неща.Но това си е специфично за нас жените .Особено майките,домакините и  за всички ония роли,които въплъщаваме всеки ден за благото на всички покрай нас...и най-вече любимите хора...
Няма да е дълго ,че време няма както винаги.След като оставих доста хора с въпроса каква е рецептата за това и онова,тук е мястото да пусна и първата рецепта

Продукти:
250 гр. предварително накиснат за нощта или поне за няколко часа нахут се сварява.Водата е добре да се смени поне веднъж.Аз поне така правя  застраховам се добре :)))),че после под завивкитеееее :))))След сваряване се измива добре и отцежда.
1 глава лук ( най - добре салатен,а сега има и моя любим празззз), а връзка пресен е още по добре :)))
1 връзка пресен чесън
2-3 моркова
1-2 пресни чушки
сол хималайска
1/2 ч. лъж. смлян кимион
1/2 ч. лъж. чана масала ( можете да си я намерите в индийските и арабски магазини)
1 суп. л. синапено семе
 1-2 суп.лъж. ленено брашно ( смилам си в кафемелачката ленено семе,още по- добър вариянт,винаги прясно)
1-2 лъжички нахутено брашно
връзка магданоз
зехтин 3-4 суп.лъжици
Всичко заедно се блендира добре до еднородна смес,оформят се кюфтаци ,коите се пекат на 200С за окло20- 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар