понеделник, 3 април 2017 г.

Железния копривен пастет

    Пролет е... или как се хванахме отново на зеленото .


Пролет ....Слънце...Всичко се събужда.Разходки сред природата.Подготвяне на лехите за сеене,разбира се ,който има градинка :) 
 И да си дойдем на думата , хванахме  се за зеленото.  Марули, спанак, всякакви зелени подправки, излезе и дивият чесън - левурдата, както и любимата на семейството коприва.
 И се започна : зелени баници, зелени супи,  зелени салати и каквото още се сетите , ама да е зелено :) Няма спирка! Такава е и днешната ми рецепта зелена :
  - около 100- 150 гр. накиснати орехи ( преди употреба изплакнете добре със студена вода)
  - 50- 60 гр. смляно ленено семе
  - няколко скилидки чесън ,просто сложете на вкус и колкото обичате
  -200 - 300 гр. зелена и свежа :) коприва
  -стиска пресен джоджен
  - както и магданоз,пак на око тъй ,че няма да сбъркате с подправките
  - сока на половин лимон,сол на вкус
 Всичко в блендера с малко водичка и смилате до еднородна смес.Тук е ред на черният пипер,но само за любителите на тази подправка.

Ето така изглежда готовия пастет :) А вие се наслаждавайте на пролетта и по често излизайте сред природата, хапвайте салати и се радвайте на живота!

Няма коментари:

Публикуване на коментар