Пролет е... или как се хванахме отново на зеленото .
Пролет ....Слънце...Всичко се събужда.Разходки сред природата.Подготвяне на лехите за сеене,разбира се ,който има градинка :)
И да си дойдем на думата , хванахме се за зеленото. Марули, спанак, всякакви зелени подправки, излезе и дивият чесън - левурдата, както и любимата на семейството коприва.
И се започна : зелени баници, зелени супи, зелени салати и каквото още се сетите , ама да е зелено :) Няма спирка! Такава е и днешната ми рецепта зелена :
- около 100- 150 гр. накиснати орехи ( преди употреба изплакнете добре със студена вода)
- 50- 60 гр. смляно ленено семе
- няколко скилидки чесън ,просто сложете на вкус и колкото обичате
-200 - 300 гр. зелена и свежа :) коприва
-стиска пресен джоджен
- както и магданоз,пак на око тъй ,че няма да сбъркате с подправките
- сока на половин лимон,сол на вкус
Всичко в блендера с малко водичка и смилате до еднородна смес.Тук е ред на черният пипер,но само за любителите на тази подправка.
Ето така изглежда готовия пастет :) А вие се наслаждавайте на пролетта и по често излизайте сред природата, хапвайте салати и се радвайте на живота!
Няма коментари:
Публикуване на коментар